28. května 2010

Maďarský perkelt

500 g vepřového masa (dle libosti), 1 zelená paprika, 1 rajče, 1 lžíce mleté červené papriky, 1 cibule,
1 chili paprička, hrubá mouka, hladká mouka, sádlo, sůl, pepř, vaječné žloutky

Maso nakrájíme na větší kostky a namočíme asi na 1 hodinu do studené vody pak vyjmeme a necháme okapat. Najemno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme půlku zelené papriky nakrájenou na nudličky, červenou mletou papriku a zarestujeme. Přidáme maso a restujeme až je maso poloměkké za jemného podlévání vodou. Do orestovaného masa dolijeme vodu a dusíme pod pokličkou až maso změkne. Před dovařením přidáme druhou půlku zelené papriky nakrájenou na silnější proužky a rajče na větší kousky. Podáváme s noky, které vytvoříme z hladké mouky, vaječných žloutků a vody. Vaříme v osolené vodě s kapkou oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat