7. května 2010

Nakladané plátky

1 kg vepřového na řízky nebo krkovičku

marináda : 5 vejce,0,5 dl oleje,1,5 čajové lžičky soli,1 čajová lžička pepř,1 čajová lžička drcený kmín,1 čajová lžička majoránka,1 čajová lžička vegeta,1 čajová lžička hořčice,1 čajová lžička kečup,1 čajová lžička sladká paprika,1 čajová lžička pálivá paprika (je možné také přidat po 1 lžičce mletý koriandr, bazalka,  saturejka,  tymián, oregáno). Podle chuti můžeme nasekat do marinády česnek (nebo potřeme maso)

Plátky nařežeme a naklepeme. Vejce, olej a všechny přísady dáme do misky s víčkem (umělá hmota, jenské sklo) a vyšleháme (vidličkou) do napěnění. Vložíme plátky masa a naložené dáme na 24 hodin do chladničky. Můžeme postupně maso vybírat a smažit až 3 dny, Čím déle je maso naložené, tím je chutnější! Mám osobně vyzkoušené nakládáná játra, králíka, nutrii, zajíce,  krůtí nebo kuřecí prsa nebo stehna, vepřové kotlety i krkovičku - asi jakékoliv maso v této marinádě výborně změkne a chutná.  

Žádné komentáře:

Okomentovat