7. května 2010

Nakládaný vepřový bůček

1 kg bůčku, sůl, česnek, pepř celý, pepř mletý, bobkový list, kari, sladká paprika, grilovací koření, tabasco, worcestrová omáčka

1 kg vepřového bůčku, 12 stroužků čeneku, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů a sůl. Vše vložíme do vody a vaříme, dokud bůček nezměkne (asi 1,5 hod). Do misky utřeme 15 stroužků česneku, sůl, pepř, kari, sladkou papriku, grilovací koření, tabasco, voncestrovou omáčku. Vše podle chuti smícháme a utřeme na kašičku. Uvařený bůček vyndáme z vody, vykostíme a necháme vychladnout. Poté bůček potřeme ze všech stran namíchanou kašičkou, zabalíme do alobalu a necháme v ledničce 5-6 dnů dobře proležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat