7. května 2010

Pikantní čínské vepřové nudle

1/2 kg libové vepřové kýty, 1 kávová lžička pepře, 3 kávové lžičky soli, 2 vejce, 4 polévkové lžíce oleje,
3 kávové lžičky maggi, 1 kávová lžička worchestrové omáčky, 2 kávové lžičky kari, 2 kávové lžičky chilli,
1 velká cibule

Maso nakrájíme na tenké nudličky ( asi 3 cm  ) , cibuli nakrájíme na drobné kousky,  v míse odpovídající velikosti smícháme postupně se všemi výše popsanými ingrediencemi. Před samotnou tepelnou úpravou je nutné nechat směs uležet ( nejméně 4 hodiny ), ideální je směs připravit večer, uzavřít do sklenice a dát do chladničky. Před přípravou rozpálíme pánev s troškou oleje ( není nutný, protože olej je již ve směsi ) a na pánvi opékáme nudličky asi 10-15 minut ( je možno přidat oříšky atd ). Ihned podáváme. Jako přílohu podáváme rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat