7. května 2010

Pikantní kotlík s vepřovým masem

500 g vepřové kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, mletý pepř a tymián, 2 cibule, 1 jablko,1 lusk červené papriky, 1/4 l bílého vína, sůl, 2 lžíce sekané petrželky

Maso nakrájejte na kostky 3 cm. Sojovou omáčku rozkvedlejte s olejem, přidejte pepř a jemně nadrcený tymián. Promíchejte s masem a nechte krátce proležet.Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi opečte cibulku do zlatova, přidejte maso a za stálého obracení směs 2 min. opékejte. Přilejte víno a za mírné teploty duste asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupejte jablka, zbavte je jadřince a rozkrájejte na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrťte, odstraňte jádra, umyjte a nakrájejte na tenké proužky. Obojí přidejte k masu asi 5 min. před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout. Kotlík osolte, dobře promíchejte, dochuťte a posypte sekanou petrželkou. Příloha: Dlouhozrnná rýže dušená na másle a rozpečená rajčata s bylinkovým máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat