7. května 2010

Pirátské maso

1 kg vepřové kýty nakrájené na kousky, 4 stroužky nasekaného česneku, 1/3 hrnku limetkové šťávy,
1 hrnek cukru krystalu, 1 lžička mletého nového koření, 4 hrnky hovězího vývaru, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kari koření, 1 lžička skořice, 4 mrkve nakrájené na kolečka,3 brambory nakrájené na kousky, 1 červená paprika nakrájená na kousky, 3 bobkové listy,1 snítka tymiánu, sůl, pepř

Maso smícháme s česnekem a limetkovou šťávou a necháme 60 minut marinovat v pokojové teplotě. v hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici, maso vyndáme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm maso krátce opečeme. Maso vyndáme a na pánvi smažíme cibuli až zesklovatí. Do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu. Do pánve vrátíme maso, přidáme všechny ostatní přísady a přivedeme k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat