31. května 2010

Plněné zelí

1 kg mletého masa, 500 g uzených žebírek, 300 g rýže, 500 g rajčat, 1 cibule , 2 vejce, 2 velké kapusty, rajský protlak, hovězí bujón, kečup, 200 g polohrubé mouky, olej, sůl, česnek, majoránka

Jednu kapustu nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce, společně s uzenými žebírky.Druhou kapustu spaříme, vykrojíme košťál a oddělíme jednotlivé listy. Z mletého masa, vajec soli, pepře a zpola vařené rýže připravíme směs, kterou kapustové listy plníme. Zavinuté listy pak vložíme na žebírka s pokrájenou kapustou, přidáme rajský protlak, kečup a rozdrobený bujón. Podlijeme vodou, poklademe nakrájenými rajčaty a vše dusíme pod poklicí do měkka. Plněné kapustové listy vyjmeme a ostatní nakrájenou kapustu se šťávou zahustíme jíškou. Povaříme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat