7. května 2010

Policejní koleno

1 ks vepřového kolena, 1l vody,1 lžíce octa, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 6 pepře, 1 hlavička rozetřeného česneku

1.den.  1 l vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 6 pepře svaří se a nechá vychladnout. Po té se přidá 1 hlavička rozetřeného česneku do nálevu a ponoří se do něj koleno. Nechá se do druhého dne.
2. den. Koleno se uvaří v tom nálevu téměř do měkka. Dá se na hodně vymaštěný plech a za stálého podlévání vodou se peče. Asi 10 min. před vyndáním z trouby - rozmíchá se med s grilovacím kořením a touto směsí se potře koleno a dopeče. Podává se se zeleninovou přílohou křenem a hořčicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat