7. května 2010

Provenslský vepřový hrnec

1 kg vepřového ramínka, 600 g rajčat, 2 lilky, 200 g sterilované kukuřice, 4 stroužky česneku, 1 cibuli,2 polévkové lžice olivového oleje, špetku cukru, sůl, pepř

Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm, lilky nakrájejte na kolečka. Rajčata ponořte na 20 sekund do vroucí vody,oloupejte je a nasekejte na jemno. Oloupejte cibuli a nakrájejte,česnek prolisujte. Maso zprudka osmahněte na rozpáleném oleji. Vyjměte ho a na tomtéž oleji smažte cibuli asi 2 minuty. Přidejte lilky, rajčata, česnek, rozmarýn, majoránku, sůl, pepř a špetku cukru. Nakonec přidejte maso. Duste 20 minut přikryté pokličkou,pak 20 minut odkryté. Přidejte kukuřici a ještě krátce prohřejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat