5. května 2010

Řízek s medovými bramborami

4 vepřové řízky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce oleje, 1 lžička mletého hřebíčku, špetka pepře, sůl, 20 malých brambor, 7 lžic másla, 1 kysaná smetana, 2 lžíce medu, 1 balíček zeleného hrášku

Utřeme oloupaný stroužek česneku a smícháme ho s rajským protlakem, 1/2 lžičky soli, olejem, mletým hřebíčkem a pepřem. Marinádou potřeme řízky a necháme 2 hodiny uležet. Několikrát je obrátíme. Brambory vaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a osušené a nasolené řízky usmažíme. Plátky vyjmeme z pánve a necháme stát na teple. Vypečenou šťávu zředíme připravenou marinádou, smícháme s kysanou smetanou a dochutíme. Uvařené brambory oloupeme. Na jiné pánvi rozpálíme zbylý tuk a necháme v něm zkaramelizovat med. Karamel pak promícháme s brambory, které po vyjmutí osolíme. Hrášek povaříme 5 minut ve slané vosě a promícháme s omytým a jemně pokrájeným salátem. Vše dochutíme. Omáčku podáváme v misce.

Žádné komentáře:

Okomentovat