5. května 2010

Řízky na zelenině

4 veprove rizky {popr. kureci}, sul, pepr, vajicka, trocha mleka, strouhanka, hladka mouka, olej, 1 sklenicka sterilovane zeleniny Moravanka

Rizky naklepeme, osolime, opeprime a obalime nejdrive ve strouhance, pak ve vajicku, ktere jsme rozslehali vidlickou s trochou mleka a nakonec obalime v mouce. Klademe do rozpaleneho oleje a po obou stranach rychle osmazime. Mezi tim si do pekacku dame trochu oleje. Do nej pak vkladame osmazene rizky rovnou z panve. Ty zalejeme celym obsahem sklenicky se zeleninou, vcetne nalevu. Kdo ma rad, muze si pridat navic jednu ci dve feferonky, protoze ty tomu daji tu spravnou chut. Podle poctu rizku muzeme pridat vice zeleniny. Vlozime do trouby a nechame zapect, az maso zmekne do rozpadnuti a zelenina se zapece. Podlevame trochou vody, aby se rizky neprichytily. Priloha: varene brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat