2. května 2010

Salát z krůtího masa a rýže

1/4 šálku ochuceného octa, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 2 lžičky sezamového oleje, 1 lžička utřeného česneku, 2 lžíce na kostičky nasekané cibule, 4 krůtí řízky nakrájené na kostky, 5 šálků uvařené hnědé rýže, 2 šálky zeleniny uvařené v páře (červená paprika,cukety,celer mrkev atd.)

Maso naložíme do části marinády z octa (asi 1/2), pomerančového džusu, sezamového oleje, česneku a lžíce cibule. Necháme uležet v ledničce po dobu 3-5 hodin. Potom maso i s marinádou přemístíme na nelepivou větší a hlubokou pánev, přivedeme k varu a udržujeme na mírném ohni asi 3-4 minuty. Maso poklademe na uvařenou rýži, ozdobíme uvařenou zeleninou a polijeme zbytkem marinády. Jídlo posypeme zbytkem nadrobno nakrájené cibule a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat