25. května 2010

Samuraj-recept

0,50 kg cibule na nudličky, 0,50 kg papriky na nudličky, 0,50 kg rajčata na nudličky, 0,50 kg hovězí zadní na nudličky, 0,50 kg drůbeží (krůtí) maso na nudličky, 1 dcl oleje, 4-6 sušených či nakládaných čili papriček (feferonek), 300 g sterilovaného rajčatového protlaku, 1 dcl kečupu, mletá sušená červená paprika (dle chuti sladká i pálivá), sůl

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme hovězí nudličky. Osolíme, zasypeme červenou paprikou. Dusíme asi 20 minut, přidáme drůbeží a opět dusíme až je obojí maso téměř měkké. Vložíme připravenou zeleninou a rajčatovou šťávou. Dobře promícháme, přivedeme opět k varu a odstavíme. Do chladnoucí směsi přidáme kečup, dle chuti dokořeníme a necháme pod pokličkou dojít. 

Žádné komentáře:

Okomentovat