13. května 2010

Špagety s masem a zeleninou

balíček špaget, 100 g vepřového masa, 50 g drůbežích jater, 100 g kuřecích prsou, 3 malé cibulky, 5 stroužků česneku, 1 lilek, 2 papriky, 50 g pórku, 1 lžička zázvoru, chilli, 2 lžíce sójové omáčky, lžíce dezertního vína, vegeta, sůl, vývar, pepř, olivový olej. 
omáčka: hrst malých žampiónů, lžíce oleje, lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru, lžička sójové omáčky

Na oleji zpěníme nakrájené cibulky, na plátky nařezaný česnek. Přidáme vepřové a kuřecí maso nakrájené na nudličky, játra a orestujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájený lilek,proužky papriky a pórku a za stálého míchání smažíme. Pak přidáme sójovou omáčku, víno, zázvor, pepř, chilli a podlijeme několika lžícemi vývaru a krátce podusíme. Dochutíme vegetou a solí a dáme stranou. Uvaříme špagety a necháme je odstát. Mezitím si uděláme omáčku. Žampióny osmahneme na oleji a zaprášíme moukou. Když jíška zežloutne, tak přilijeme vývar, promícháme, povaříme, přidáme sójovou omáčku a ještě za stálého míchání omáčku prohřejeme. Na špagety dáme masovou směs a přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat