25. května 2010

Steak Diana

4 plátky z roštěnce nebo kýty (po 150 g), 30 g másla, 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule (drobně nasekaná), 30 ml hovězího vývaru, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy,
nasekaná petrželová nať, sůl, pepř, 3 polévkové lžíce koňaku

Plátky masa položíme mezi mikroténové sáčky a naklepeme na sílu 5 mm.Osolíme je.Na velké pánvi rozehřejeme v oleji máslo.Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé straně opečeme dohněda. Sejmeme z pánve a přikryjeme aby nevychladly. Na pánev vložíme cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty upravujeme. Plátky vrátíme na pánev a flambujeme. Když plameny dohasnou, steaky podáváme. Flambování - v malém kastrolku opatrně ohřejeme koňak, zapálíme a steaky jim na pánvi nebo talíři polijeme

Žádné komentáře:

Okomentovat