13. května 2010

Svíčková na smetaně z vepřového masa

vepřová kýta, mrkev, celer, petržel, cibule, tymián, sůl, bobkový list, nové koření, šlehačka, hladká mouka, ocet

Maso očistíme a dáme do mísy. Do 1/2 l vody dáme 2 lžíce octa, přidáme2 bobkový listy 6 kuliček nového koření a trocha tymiánu, to vše asi 2 minuty povaříme. Na troše oleje osmahnem cibuli a přidáme všechnu zeleninu, to vše lehce opražíme. Zeleninu vysypeme na maso a zalijeme nálevem. Necháme 12-24 hodin uležet.Necháme asi 3/4 hodiny vařit aby bylo maso měkké a pak vyndáme maso a omáčku řádně rozmixujeme. Po rozmixování to přelijeme přes síto. Na závěr přidáme smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat