2. května 2010

Těstoviny s kuřetem, s brokolicí a nivou

těstoviny 1 balíček 500 g nejlépe penne nebo fussili, prsa z jednoho kuřete, brokolice 15 - 20 dkg rozdělená na růžičky, 15 dkg niva, 1 smetana 12% tuku, prolisovaný česnek 3- 5 stroužků, 2 rajčata na ozdobení, olivový olej, sůl, chilli paprika mletá, bazalka, oregano

Těstoviny dáme vařit.Růžičky brokolice přelijeme horkou vodou.Potom na malém množství olivového oleje osmažíme na kostičky nakrájená kuřecí prsa (osolená a kořeněná bazalkou)tak aby nebyla suchá.
Dále na pánvi zpěníme smetanu , na malém plaménku v ní rozmícháme strouhanou nivu. Když se niva rozpustí, vložíme do ní těstoviny uvařené na skus /al dente/ s trochou vody, v které se vařily / asi 2 dcl/.Potom po zamíchání ještě přidáme osmažené kuřecí maso. Dodáme prolisovaný česnek, chilli papričky, basalku a oregano dle chuti,  a budeme vše v jedné pánvi dovářet v této omáčce asi 3 minuty.Těsně před dovařením přidáme brokolici.Servírujeme na talíře, poklademe plátky rajčat, můžeme posypat sýrem a ev. i sekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat