2. května 2010

Těstoviny s pravými žampiony

italské těstoviny (penne), mrkev, cibule, 250 g šlehačka  33%, pravé hříby (žampiony), vegeta (sůl), parmazán (strouhaný), petrželová nať, olivový olej

Dáme vařit vodu na těstoviny a osolíme ji více. Když voda vře dáme vařit těstoviny a vaříme al dente(nerozvařit). Mezitím se dáme na pánvičku olivový olej a přidáme mrkev a cibuli nastrouhanou na jemno. Přidáme hřiby s trochou vody z hřibů (pokud byly sušené) a necháme vodu skoro vyvřít. Ke konci přidáme šlehačku, ochutíme vegetou (sůl) a necháme šlehačku zhoustnout. Když jsou těstoviny uvařené přidáme je na pánvičku a promícháme. Dáme na talíř, posypeme potrželovou natí a parmazánem. Podle chuti lze posypat i šunkou pokrájenou na nudličky. Sušené hřiby vaříme asi 5 minut v malém množství vody a trochu ochutíme vegetou (solí).

Žádné komentáře:

Okomentovat