24. května 2010

Treska s kukuřicí

800 g tresčích filet,1-2 lž.citrónové šťávy, špetka soli, 225 g kukuřičných zrn (konzerva), 75 g prorostlé slaniny,1 lž. másla, nasekaná petrželka

Filety opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm kostky a pokapeme citronem. Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme na rozehřáté máslo na pánvičce. Po lehkém osmažení přidáme kukuřici, kterou osolíme a lehce podusíme 25-30 min. Kostky ryby vložíme doprostřed máslem vymazané ploché nákypové formy, obložíme je kukuřicí a pokryjeme vločkami másla. Formu uzavřeme alobalem a vložíme na rošt do trouby při 175-200°C. Jako přílohu podáváme pečené, vařené nebo opékané brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat