24. května 2010

Uzená rybí pomazánka

10 kg bílé ryby,/cejni, plotice... /sůl, nové koření celé, peř celý, rostlinný olej
  
Bílou rybu vykucháme, opereme a nasolíme. Necháme ji asi 4 hodiny rozležet. Vyudíme v horké udírně do zlatova. Uzené ryby zbavíme kůže, hlav, ploutevních, ocasních a žeberních kostí, včetně páteře. Svalové kostičky ponecháme.Dvakrát semeleme na masovém strojku, při prvním mletí necháme větší vůli nožíku, podstatná část svalových kostí se zachytne na nožíku. Po pár dávkách nožík vždy vyčistíme. Semleté maso plníme do skleniček,na jejichž dno  jsme dali zrnko nového koření a tři zrnka pepře. Máme-li nějaké oblíbené koření, můžeme jej přidat. Zavařujeme jako ostatní masové konzervy. Vaříme dvakrát po hodině, s odstupem dvou dnů. Mažeme na čerstvý chléb z máslem a posypeme jemně nakrájenou cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat