13. května 2010

Vepřová pečeně

2 kg mladého vykostěného karé s kůží, 200 g sušených meruněk, čajová lžička soli, špetka cukru, 1/2 čajová lžička čerstvě mletého pepře, 1/4 l smetany, 2 čajová lžička škrobové moučky, 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí

Troubu vyhřejeme na 200°C. Maso omyjeme a na jednom konci nařízneme kapsu, kterou zvětšíme pomocí vařečky. Kapsu naplníme omytými sušenými meruňkami. Mřížkovitě nařízneme kůži, karé osolíme, vložíme na pekáč a pečeme v troubě 2 hodiny. Každých 25 minut maso polijeme výpekem, podle potřeby doléváme trochou teplé vody. Upečené maso uchováváme teplé. Výpek rozředíme horkou vodou, smícháme se smetanou a cukrem, zahustíme škrobovou moučkou, přidáme nasekané mandle a krátce povaříme. Maso nakrájené na silnější plátky, podáváme s omáčkou, brambory a růžičkovou kapustou.

Žádné komentáře:

Okomentovat