13. května 2010

Vepřová pochoutka - guláš jinak

0,5 kg kýty, 1/4 litru světlého piva, 50 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, krajíc staršího chleba, špetka muškátového květu, 2 stroužky česneku, drcený kmín, masox, sůl, 4 párky

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem. Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek. Dáme do papiňáku a na mírném plameni povařit 30 - 40 minut. Podáváme s vařeným párkem a bramborovým knedlíkmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat