13. května 2010

Vepřové kotlety na poru

4 kotlety, 1 menší pórek, plnotučná hořčice, hladká mouka, 1 masox, sůl, pepř

Kotlety naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na jedné straně pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Kotlety orestujeme, po obou stranách, v hlubší pánvi. Orestované kotlety vyndáme z pánve a nalijeme do ní cca 0,3 l vody a necháme přejít varem. Do vody přidáme masox a počkáme až se rozvaří. Dále přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na něj položíme orestované kotlety. Necháme cca 30minut dusit pod pokličkou na mírném ohni. Dle potřeby můžete omáčku na konec zahustit.Podáváme s rýží, nebo bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat