13. května 2010

Vepřové kotlety na rozmarýnu

4 kotlety  s kosti  2,5 cm, 4 stroužky česneku, 1 lžička pepře, 3 lžíce lístkú rozmarýnu nebo 1 lžíce sušeného,čtvrt lžičky rozdrcených chili paprik, 1 lžíce citronové šťávy, 3 žíce olivového oleje, 4 plátky citronu, 4 plátky másla

Kotlety nařízneme mírně naklepeme a nařízneme kapsy do kterých vsuneme plátek másla. Česnek, pepř, rozmarýn, chilli papriku, citron.šťávu, oliv.olej rozmixujeme na hrubou kaši .Tou potřeme kotlety z každé strany a necháme odležet 2 hodiny . Pak maso osolíme a grilujeme na středně žhavým uhlím 8-10 min z každé strany. Podáváme teplé s plátkem citronu .

Žádné komentáře:

Okomentovat