13. května 2010

Vepřové maso na smetaně

vepřová kýta nebo plec, sůl, mletý pepř, 40 g sádla, 1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel,1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, masový vývar, 30 g hladké mouky, cukr, 2,5 dl smetany,citronová šťáva, zelená petrželová nať

Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronovou šťávou a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželovou nať drobně nasekanou. Maso nakrájíme, položíme na mísu a polijeme připravenou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat