13. května 2010

Vepřové maso s arašídovou omáčkou

150 g mrkve, 350 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g mraženého hrášku, 1 žlutá paprika, sůl, pepř, bramborový škrob, solené arašídy na posypání
omáčka : 6 lžic arašídového krému, 6 lžic kokosového mléka, 1 lžička pálivé chilli omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžička rajčatového protlaku

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, obalíme ve škrobové moučce a opečeme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, papriku a hrášek a zarestujeme. Mezitím si připravíme omáčku: Arašídový krém, kokosové mléko, chilli omáčku, česnek a rajčatový protlak opatrně zahříváme. Omáčku dochutíme a odstavíme. Podáváme s rýží na cibulce, přelité omáčkou a posypané sekanými arašídy.

Žádné komentáře:

Okomentovat