13. května 2010

Vepřové plecko na zelenině

60 dkg vepřového plecka, 15 dkg anglické slaniny, 1 pikantní klobása, 1 větší cibule, 1 pórek, 3 paprikové lusky ( žlutý, zelený a červený ), 1 střední oloupaný kedluben, 2 střední rajčata, 2 střední očištěné mrkve, půl sáčku mraženého hrášku ( nebo čerstvého ) a další zeleninu dle chuti,1 kg brambor, pepř, sůl, červená paprika, grilovací koření, gulášové koření, trochu oleje 

Maso, uzeninu, paprikové lusky, kedluben, rajčata, mrkev a brambory nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme nadrobno a pórek na kolečka. Vše dáme do větší mísy, přidáme hrášek, koření dle chuti a vše promícháme. Z alobalu odvineme 2 metrové pásy, které položíme na sebe a potřeme olejem. Na ně dáme půlku směsi a řádně zabalíme. Takto vzniklou šišku ještě zabalíme do několika vrstev alobalu aby nám při pečení nevytekla šťáva. Stejný postup provedeme i s druhou polovinou směsi. Pečeme na roštu cca 2 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat