23. května 2010

Vepřové řízky se šampióny na kari (dia)

2 libové vepřové řízky, 2 lžičky oleje, 100 g žampionů, 1 cibule, 1 žička hladké mouky (5 g), 3 lžíce bílého vína (nebo 1 lžice citronové štávy), 20 g lučiny, sůl

Vepřové řízky nařízneme po obvodech na několika místech,naklepeme,osolíme,poprášíme kari a moukou a opečeme po obou stranách na oleji v teflonovém hrnci.Podlijeme je trochou vody a dusíme,až řízky změknou.Vyjmeme je,lučinu rozetřeme se lžící vody a špetkou kari,vmícháme do štávy a ohřejeme téměř k varu.Vhodná příloha jsou brambory a zeleninový salát./jedna porce obsahuje 12 g sacharidů/ 

Žádné komentáře:

Okomentovat