7. května 2010

Vepřový paprikáš

1 kg vepřové maso (může být i více i méně), 3 cibule, sůl, paprika, smetana, olej

Je to v podstatě klasický guláš s tím, že se na konci přidá smetana. Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce na rozpálený olej. V momentě kdy zesklovatí přidáme papriku a mícháme aby se paprika nepřipálila a nezhořkla, po chvíli přidáme maso nakrájené na hrubé kostky, posolíme. Maso opečeme po povrchu a zalejeme vodou tak aby kousky masa stále vyčnívali nad hladinu. Za míchání vodu odvaříme až se maso skoro připálí, Pozor aby se opravdu nepřipálilo, a zaprášíme moukou, opět zalejeme a vyvaříme, teď již nezaprašujeme. Zalití a vyvaření se opakuje cca 3-4 x dokud maso nezměkne. Nakonec se maso zaleje vodou více (např. 2 cm nad maso) podle toho kolik chcete mít omáčky. Pokud je vody více, tak je třeba ještě zahustit /např. moukou rozmíchanou ve vodě/. Chvíli podusíme (cca 5 minut, maso by se nemělo rozvařit) a zalejeme smetanou a chvíli povaříme (asi minutu).

Žádné komentáře:

Okomentovat