2. června 2010

Abruzský šalát

150 g rajčat,100 g zelených paprik, 2 vařená vejce, 30 g mladé cibule, 200 g vařených zelených fazolek, 2 sardelky, 50 g tuňáka v oleji, 4 lžíce oleje, bazalka, oregano, 1 lžíce octa, sůl, mletý pepř

Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou marinádu nalijeme na salát. Necháme ho v chladničce nejméně 1/2 hodiny rozležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat