30. června 2010

Bramborová omeleta

4 uvařené a oloupané brambory, 1 menší pórek, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g točeného salámu nebo jeden párek, větší špetka drceného kmínu, pepř, sůl, 2 vejce, 50 g strouhaného sýra, sádlo nebo olej, rajčata a papriky na ozdobu

Uvařené brambory po vychladnutí nakrájíme na hranolky nebo plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, chvíli jí opékáme, přidáme kolečka pórku, plátky česneku a salámu a společně chvíli smažíme. Pak tuto směs vařečkou odsuneme na kraj pánve a do středu rozložíme plátky brambor. Osolíme je, okořeníme kmínem a pepřem, přehrneme přes ně cibuli s pórkem, česnekem a uzeninou, přikryjeme pokličkou a opékáme dokud brambory nezačnou odspodu zlátnout. Poté rozšleháme vejce a zalijeme jimi směs. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme, dokud vejce neztuhnou. Omeletu přendáme na talíř ozdobíme kolečky rajčat, proužky paprik  nebo kyselou okurkou a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat