Uvaříme 0,5 kg brambor ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Ve hmotě uděláme důlek ve kterém připravíme kvásek asi z 3 dkg kvasnic a vlažné vody. Po vykynutí přidáme 5 dkg cukru, 2 vejce, sůl, polohrubou mouku (přidáváme podle potřeby) a zaděláme těsto tak, aby bylo vláčné a necháme zase asi 15 minut vykynout. Po vykynutí vyválíme plát asi 1 cm silný a vykrajujeme kolečka (1/4 l hrnek - asi 6 cm průměr), které po obou stranách smažíme na oleji. Ještě vlažné je potom obalujeme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. června 2010
Bramborové kolečka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat