23. června 2010

Bramborové pásiky

1 kg brambor, 15 dkg másla, sůl, česnek

Oškrábané brambory nakrájíme na pravidelné kostičky cca 3x3 cm a osušíme, poté naskládáme na suchý plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů, podle druhu trouby pečeme bez jakéhokoli dalšího zásahu (neobracet, nepodlévat) asi 30-50 minut dokud brambory nezačnou hnědnout, poté plech vyjmeme a brambory nasypeme do větší misky, položíme na ně plátky másla, necháme rozpustit, poté osolíme, přidáme dle chuti pomačkaný česnek a podáváme s podmáslím. Konzumuje se rukama tak, že každý kousek rozmáčkneme na dně misky, kde je rozpuštěné máslo s česnekem, a poté vložíme do úst .

Žádné komentáře:

Okomentovat