Brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je na vál, přidáme mouku prosátou se solí a vypracujeme vláčné těsto. Aby bylo možné vyválet tenké placky, přidáme podle potřeby mouku. Těsto nesmí dlouho stát, aby nezřídlo. Proto z něj ihned vykrajujeme placky o průměru asi 20 cm a síle 2,5 m , které opékáme rovnoměrně po obou stranách dozlatova. Nejlépe se pečou na suchém rozpáleném plátu plotny nebo na pánvi tence potřené tukem.Hotové placky ihned potřeme povidly, posypeme umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem, svineme do ruličky a napovrchu ještě ozdobíme povidly.Podáváme s bílou kávou nebo mlékem. Placky v této úpravě použijeme buď jako teplý moučník, nebo samostatnou večeři. Bez povidel a máku jsou originální přílohou například k pečenému masu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. června 2010
Bramborové placky s povidly
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat