30. června 2010

Bramborové špízy

12 menších brambor, 150 g anglické slaniny, 2 červené papriky, 1 oranžovou papriku, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce oleji, 1 petrželka, 1 špetka pepře a soli

Brambory oloupeme a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Papriky omyjeme a nakrájíme na větší čtverečky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160oC asi 15 minut. Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme kečup, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat