30. června 2010

Bramborový mišmaš

vařené brambory, poličan, tvrdý sýr, kečup, tatarka, případně i bílé pečivo

Vařené brambory nakrájíme na kostičky. Na pánev (nejlépe teflonovou) položíme několik koleček tvrdého salámu a až pustí šťávu, tak přidáme nakrájené brambory. Ty pak na tuku ze salámu mírně osmahneme i se salámem. Občas trochu zamícháme. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájený sýr aby se trochu roztekl. Vše opět promícháme. Je možné do brambor při smažení přidat i větší kousky rohlíku (veky, housky). Když je vše pěkně opečeno a sýr rozteklý, dáme porci na talíř, pokapeme kečupem a tatarkou dle chuti. Místo žluté cihly je možno použít i Hermelín. Jídlo má pak zase jinou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat