30. června 2010

Bramborový mozeček s houbami

600 g brambor, 60 g cibule, 120 g másla, sůl, kmín, mletý pepř, pažitka, 0,5 litru vývaru z masoxu, 300 g očištěných čerstvých hub, 4 vejce

Houby nakrájíme a povaříme asi 10 min.ve vývaru z masoxu. Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kostičky.Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme brambory, osolíme,okmínujeme podlijeme trochou vývaru z hub a dusíme do měkka. Po vysmahnutí vývaru přidáme podušené houby, rozšlehaná vejce,opepříme a mícháme dokud  vejce neztuhnou,posypeme pažitkou rozsekanou na jemno. Jako příloha se nejlépe hodí saláty ze syrové zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat