23. června 2010

Brambory s kuřecími prsy

1 kg brambor, 40 dkg kuřecích prs, 20 dkg anglické slaniny, 20 dkg nivy, 3 ks póru, 250 ml smetany, 2 cibule, kousek másla, sůl

Brambory uvaříme ve slupce. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Mezitím si připravíme další ingredience : orestujeme kuřecí maso nakrájené na plátky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájíme anglickou slaninu a nivu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kouskem másla vymažeme pečící mísu. Do pečící mísy vkládáme postupně (od spoda): uvařený pórek,  polovinu brambor(osolíme),  polovinu orestované cibulky,  orestované plátky masa, nakrájenou slaninu,  zbytek brambor (osolíme),  zbytek orestované cibulky, celé zalijeme smetanou Přiklopené vložíme do trouby na 220 C a pečeme cca 30 min. Poté na vrch přisypeme nakrájenou nivu a bez poklopu dopečeme 15 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat