30. června 2010

Brambory z fazolkami

700 g brambor, 2 cibule, 4 lžíce fazolek, 2 feferonky, 100 g anglické slaniny, 2 dl světlého piva, 2 dl smetany, olej na vymazání pekáčku, sůl, mletý pepř, lístky libečku, 4 lžíce strouhaného sýra

Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a klademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu a feferonku. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístečky libečku a vše opakujeme (nakonec dáme brambory). Povrch ještě pokapeme olejem a zalijeme pivem rozšlehaným se smetanou. Pečeme 30 minut při 200 °C. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při snížené teplotě na 150 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat