30. června 2010

Brambory zapečené s kuřecím masem

4 plátky kuřecích prsou, 150 g anglické slaniny, 900 g brambor, 250 ml smetany ke šlehání, 6 stroužků česneku, 1 špetka soli, pepře, máslo na vymazání, 200 g strouhaného sýru, olej

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme zprudka po obou stranách. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Středně velký pekáč vymažeme máslem a dno vyložíme asi 2 cm vysokou vrstvou brambor. Na ně položíme opečená kuřecí prsa zabalená do plátků anglické slaniny a zakryjeme zbytkem brambor. Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem. Touto směsí vše zalijeme (můžeme použít i mléko). Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 220°C asi 20 minut, než brambory změknou. Poté posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat