23. června 2010

Chlebíčky

2 větší brambory, 1 veka nebo 8 oválných housek, tatarská omáčka, sterilované okurky, menší cibule, sůl, pepř, mletý kmín, sardelová pasta, máslo, 3 vajíčka, tvrdý sýr, rajčata, zelí, šunka

Nejdřív si dáme vařit brambory ve slané vodě a se lžičkou celého kmínu. Do misky si drobně nakrájíme cibuli, několik okurek, mírně přisolíme, špetku pepře, půl lžičky mletého kmínu, tatarku. Jakmile jsou brambory hodně uvařené, slijeme vodu, pečlivě je rozmačkáme a necháme vychladnout, Pak je dobře promícháme s obsahem misky až vznikne kaše. Chlebíčky: z jedné veky nakrájíme asi 16 chlebíčků namažeme máslem, trošičku sardelové pasty (jako hrášek) rozmažeme po celé ploše, pak bramborová kaše, plátek šunky, zelný list, okurka, kolečko natvrdo uvařeného vajíčka, nastrouhaný syr.

Žádné komentáře:

Okomentovat