23. června 2010

Jihočeský brambor

400 g brambor, 250 g hrubé mouky, 200 g jemné krupice, 40 g droždí, 4 vejce, 0,5 l mléka, 200 g vařeného uzeného masa, česnek, majoránka, pepř, sůl, pažitka, kmín drcený, sádlo

Uvařit brambory ve slupce, nastrouhat, přidat rozšlehané vejce, na drobno nakrájené maso (lze použít i Gothaj), česnek, sůl, koření, mouku s krupicí a rozdrobené droždí. přilijeme mléko, promícháme a vypracujeme hustší těsto, necháme 1 hod. vykynout. Vykynuté těsto rozetřeme na vymaštěný  a krupicí vysypaný plech. Pečeme do červena na střední teplotu přibližně 45 min. behem pečení potíráme rozpuštěným sádlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat