8. června 2010

Krůtí steak s houbovou omáčkou

4 krůtí steaky - jeden 150 g, 250 g žampionů, 1 kostička smetanového taveného sýru, 2 dl smetany, 2 lžíce sekané petrželové natě, margarín na pečení, sůl, pepř, těstovinová vřeténka jako příloha

Steaky lehce naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme je z kažé strany 3 minuty na margarínu, pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Očištěné žampióny nakrájíme na kostičky a opečeme je na výpeku z masa dokud se z nich nevydusí přebytečná voda. Poté k houbám přidáme kostku tav. sýru a smetanu. Zahříváme tak dlouho než se rozpustí sýr. Když je sýr rozpuštěný přidáme pokrájenou pet.nať. Omáčku dochutíme podle chuti solí a pepřema přeléváme s ni steaky. Podáváme s těstovinami -vřeténky.

Žádné komentáře:

Okomentovat