8. června 2010

Kuře z údolí Auge

1 kuře, 100 g másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 cl kalvádosu nebo džinu, 150 g smetany, 500 p žampionů, 1 žloutek, 10 malých cibulek
Kuře prudce opečeme na většině másla ze všech stran. Osolíme,opepříme, pak podlijeme trochou vody, zprvu dusíme, pak pečeme spolu s pokrájenými žampiony. Když je kuře měkké, podlijeme je kalvádosem, zapálíme, zhasneme plamen, Pak štávu zalijeme smetanou a rozkvedlaným žloutkem. Přidáme zbytek čerstvého másla.Kuře rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo s rohlíky k tomu při­dáme malé cibulky podušené na másle, opepřené a osolené.

Žádné komentáře:

Okomentovat