23. června 2010

Kuřecí plátky s nivou

600 g kuřecích prsou, 2 středně velké cibule, 50 g másla, 100 g jáder vlašských ořechů, 0.25 l zakysané smetany, 150 g nivy, olej, bílý pepř, polévkové koření
bramborové dukátky :  1 kg brambor, 100 g másla, 1 palička česneku, sůl

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozdrobenou nivu a necháme ji rozpustit. Ochutíme polévkovým kořením a bílým pepřem, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme dohladka. Na závěr vložíme nasekaná jádra vlašských ořechů. Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Osolíme a opepříme. Na talíři přelijeme připravenou omáčku. Bram.dukátky:  Syrové brambory omyjeme a nakrájíme na 0.5cm silné plátky. Klademe na vymaštěný plech a na každý položíme oříšek pasty z másla utřeného s drceným česnekem a solí. Pečeme 45-60 minut v dobře vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat