Brambory povařte v lehce osolené vroucí vodě asi 10 min. Důkladně sceďte a dosušte papírovými ručníky. Dejte stranou.Smíchejte smetanu a švýcarský sýr ve velké míse. Vmíchejte kájenský pepř a podle chuti osolte a opepřete.Ušlehejte z bílků tuhý sníh a jemně vmíchejte do smetanové sýrové směsi.Přidejte vařené brambory a důkladně je ve směsi obalte.Rozehřejte olej va fritovacím hrnci na 180 stupnů C ( kostka chleba v něm do třiceti vteřin zhnědne). vytahujte brambory ze sýrové směsi a vkládejte je do rozpáleného oleje. Smažte 3-4 minuty, dokud brambory nezhnědnou.Brambory vkládejte do předehřáté mísy. ozdobte je petrželkou a struhaným sýrem a okamžitě podávejte. do smetanové směsi múžete dát i jiné koření,např. strouhaný muškátový oříšek nebo karí koření v prášku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. června 2010
Nadýchané sýrové brambory
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat