30. června 2010

Zapečené brambory s houbami

750 g brambor, 300 g másla, 30 g mouky, 1/4 l rajčatové šťávy, sůl, pepř, bobkový list, 100 g šunky, 200 g hub, 30 g másla, 50 g strouhaného sýry /parmezán/, petrželka

Uvařené brambory nakrájíme na plátky, prosolíme, je, opepříme a složíme ve vrstvách do vymazané ohnivzdorné mísy nebo pekáčku. Každou vrstvu posypeme sekanou šunkou a houbami na plátky nakrájenými a na části tuku podušenými. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zředíme a rozvaříme s rajčatovou šťávou a kořením. Touto omáčkou brambory přelijeme, navrch ještě posypeme šunkou, houbami, petrželkou, strouhaným sýrem a zapečeme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat