11. června 2010

Zapečené slané omelety

150 g lžíce hladké mouky, 2 vejce, sůl, 2 x 1/4 l mléka, 1 sterilované žampiony (250 g), 3 x 20 g másla, pepř, muškátový oříšek, 300 g zmraženého hrášku, 250 g kuřecích jater, 100 g cibule na kostičky, 4 lžíce červeného vína, 2 lžíce nasrouhaného ementálu

Těsto umíchejte ze 150 g hladké mouky, 2 vajec, 1/4 l mléka a špetky soli. houby nechte okapat.
Omáčka: na másle opražte 30 g mouky, vmíchejte šťávu z hub a 1/4 l mléka, vše povařte 10 minut. ochuťte solí, pepřem a muškátem. 1/3 smíchejte s hráškem.
Játra obalte v mouce, oklepejte, krátce osmahňete na másle, posolte a vyjměte. houby krátce orestujte a vyjměte. cibuli rovněž krátce osmahňete a pak chvilku povařte s červeným vínem. 1/2 cibule smíchejte s játry, 1/2 s houbami.Z těsta upečte na pánvi omelety, vrstvěte do formy a střídavě prokládejte připravenými náplňemi. zalijte zbylými 2/3 omáčky a sýrem. zapečte v troubě, vyklopte na talíř a překlopte na další talíř opečenou stranou nahoru. 

Žádné komentáře:

Okomentovat