1. července 2010

Drůbeží plátky se salátem

750 g brambor, 1 salátová okurka, 200 g hráškových lusků, sůl, 2 jarní cibule, po 2 svazcích kerblíku a petrželky, 150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce octa, pepř, 1 lžičku cukru, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 100 g toast chleba, 150 ml smetany, 400 g kuřecích prsou, sladká mletá paprika, 2 lžíce tuku

Omyté brambory vaříme 20 min. Okurku oloupeme, rozpůlíme, semena vydlabeme a dužinu nakrájíme na plátky. Hráškové lusky předvaříme asi 5 min. v osolené vodě. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka. Bylinky najemno nasekáme.Brambory slijeme, oloupeme je a nakrájíme na plátky, Přidáme připravené přísady a polovinu bylinek, Rozšleháme zeleninový vývar, hořčici, ocet, sůl, pepř, cukr a olej. Připravený salát promícháme se zálivkou.Nahrubo nasekáme cibule. Chléb namočíme do smetany.  Omyjeme, osušíme a na kostičky nakrájíme maso, pak maso i předchozí přísady umeleme s bylinkami. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Karbanátky opekáme asi 8 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat