12. července 2010

Fazole na paprice s mlekem

250 g fazole bílé suché, 40 g sádlo, cibule, 20 g mouka hladká, 2 dclmléko /smetana/, paprika mletá sladká, vývar hovězí, sůl

Přebrané fazole propláchneme několikrát ve vodě, zalijeme studenou vodou a necháme tři hodiny bobtnat. Pak je vtéže vodě  (nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut) uvaříme doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmažíme, vmícháme mletou papriku a po zpěnění zalijeme vlažným vývarem i vývarem z fazolí. Rozšleháme, chvilku povaříme, přilijeme smetanu (mléko), osolíme a dobře provaříme (nejméně 20 minut). Přidáme ocezené fazole, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat